برنامه ریزی فشرده برای آیلتس چیزی است که بسیاری از داوطلبان این آزمون به آن نیاز دارند. به همین دلیل، ما برای شما یکی از جامع ترین برنامه ریزی ها را در ماژول های 3 ماهه و 6 ماهه دوره فشرده آیلتس آماده کرده ایم تا بتوانید در این مدت زمان، به نمره حداقل 6 و حداکثر 7.5 برسید.
برنامه ریزی فشرده برای آیلتس، سه ماهه:
ابتدای کار خیلی صادقانه اجازه بدید که به شما بگوییم که اگر میخواهید در این بازه زمانی به آیلتس 6 یا 7 برسید، باید حداقل سطح زبانی شما در حد 5 باشد! چرا که با توجه به شرایط یادگیری شما که در مقاله کلاس آیلتس فشرده چقدر طول میکشد گفتیم، شما در مدت زمان سه ماه باید حداقل سطح را داشته باشید.
حالا ما این سه ماه را به 12 هفته تقسیم میکنیم تا ببینیم در هر هفته چه کاری باید انجام دهیم:
هفته اول: آشنایی با آزمون آیلتس:
در هفته اول، قبل از هرچیزی شما باید با آزمون آیلتس آشنا باشید. این مدت زمان را فقط اختصاص دهید به شناختن آزمون آیلتس. میتوانید برای این منظور به مقاله “چگونه برای آیلتس بخوانیم” مراجعه کنید.
هفته دوم تا چهارم: افزایش دامنه لغات:
در این دو هفته، به روش زیر لغات خود را افزایش دهید:
- نقاط قوت خود را به صورت موضوعی پیدا کنید: مثلا اگر درباره تکنولوژی لغات خوبی بلد هستید، دیگر نمیخواهد وقت خود را طلف یاد گیری لغات حوزه تکنولوژی کنید
- نقاط ضعف خود را پیدا کنید: مثلا اگر روی موضوع خانه و جای زندگی لغات کمی بلد هستید، این دو موضوع را هدف قرار دهید و لغات مرتبط آن را یاد بگیرید.
با همین دو قدم، شما میتوانید سطح خود را در لغات حداقل یک نمره افزایش دهید. از یادگیری کالوکیشن ها هم غافل نشید.
هفته پنجم تا هفته هفتم: افزایش سطح گرامری:
خب در این دو هفته هم فقط روی گرامر خود تمرکز کنید. البته یادتان نرود که متن های حوزه هایی که در آن ها لغت خواندید را مرتبا بخوانید تا بلکه لغات بیشتر در کنار مرور آن ها را یاد بگیرید.
برای افزایش دامنه گرامری، مثل مرحله یادگیری لغات کار میکنیم، یعنی:
- نقاط قوت خود را بشناسید: مثلا اگر زمان ها را به خوبی بلد هستید، دیگر نمیخواهد وقت خود را طلف آن ها کنید.
- نقاط ضعف خود را بشناسید: اگر جملات پیچیده خود را خوب نمیدانید، روی آن ها کار کنید.
در این شرایط، خواندن درس های اینترنتی که در وبسایت ها وجود دارد بسیار میتواند به شما کمک کند.
هفته هفتم تا هفته نهم: تمرین ریدینگ و لسنینگ:
روی این دو مهارت نمره ساز بسیار زیاد کار کنید. این دو مهارت مستقیما با دایره لغات شما در ارتباط هستن. باید طوری باشید که بتوانید متن ها را به خوبی بفهمید (البته نیازی نیست همه لغات آن ها را بدانید) و همچنین لسنینگ ها را درک کنید. از تکنیک هایی که در پیج های زرد آیلتس به شما آموزش میدهند اجتناب کنید. به عنوان مثال، مشخص نیست که حتما جواب بعد از کلمات ربطی But و یا however باشد!!!!!!!!! این یک تکنیک بی پایه است!
هفته دهم تا هفته دوازدهم:
از خود آزمون بگیرید و اشتباهات خود را با آسودگی بررسی کنید. هر زمان که به نمره خود و یک نمره بیشتر رسیدید، امتحان اصلی را میتوانید بدهید.
شاید بگویید تکلیف اسپیکینگ و رایتینگ چی؟ باید بگوییم که این دو مهارت را از ابتدا باید همزمان با یادگیری لغات و گرامر، تقویت ریدینگ و لسنینیگ و انجام تمرین های تستی، در کنار همه اینها انجام دهید. در این 12 هفته شما میتوانید به سطح قابل قبولی در این دو مهارت برسید.
چگونه رایتینگ را تمرین کنیم؟
در تمامی روزهایی که دارید برای امتحان آماده میشوید، ابتدا با ساختار های مختلف رایتینگ آشنا شوید و سپس بعد از آشنایی هر روز یک رایتینگ بنویسید و با نمونه نوشته شده آن مقایسه کنید و مشکلات خود را پیدا کنید.
برنامه ریزی فشرده برای آیلتس، شش ماهه:
خب در این مدت زمان، ما کارمان به نسبت راحتتر جلو میرود چرا که زمان بیشتری داریم. از این رو، این 6 ماه را به صورت زیر برنامه ریزی میکنیم:
ماه اول: تقویت اسپیکینگ و لسنینگ:
برای این کار، لسنینگ های زیادی گوش دهید، کلمات آن ها را در بیاورید و سپس از روی محتوای لسنینگ برای خود سوال بسازید تا با اسپیکینگ به سوالات جواب دهید. یادتان نرود که از لغات اصلی که یاد گرفتید استفاده کنید.
ماه دوم: تقویت ریدینگ و رایتینگ:
برای این ماه هم شما Essay های زیادی را میخوانید و کلمات و ساختار های آن ها را میبینید، سپس برای موضوعات مشابه آن ها رایتینگ مینویسید تا از چیزی که یاد گرفتید در رایتینگ استفاده کنید.
نکته حیاتی:
این رویه تا انتهای روزی که برای آزمون آماده میشوید ادامه پیدا میکند.
ماه های دوم تا چهارم: استفاده بهینه از متن های آیلتس:
یادگیری لغات و پیدا کردن گرامر هایی که میخوانید در متون! در تمام این مدت دو ماهه تعداد بسیار بالایی متن بخوانید و در آن ها لغت، ساختار های گرامری زیادی پیدا کنید و آن ها را برای خود تمرین کنید.
نکته جالب:
اگر خوب بخوانید، میتوانید بفهمید که ساختار هایی که ما فکر میکنیم سخت هستند، مدام در حال تکرار شدن و استفاده توسط انگلیسی زبان ها هستند. با دیدن مکرر این ساختار ها و پی بردن به آنها، شما چاره ای جز یادگیری آنها ندارید.
ماه چهارم تا ششم: آمادگی برای آزمون:
در این دو ماه باقی مانده، فقط از خودتان تست هایی با رویکرد های زیر بگیرید:
- تست های آموزشی: در این مدل از تست ها، مهم نیست که شما چه مقدار زمان صرف میکنید. مثلا برای ریدینگ میتوانید به جای جواب دادن در 60 دقیقه، در 120 دقیقه جواب بدید ولی از آن نکات یاد بگیرید.
- تست های آزمایشی: حالا خود را در این مدل از تست ها متعهد به زمانبندی و عملکرد خود میکنید.
نکته جالب:
اگر مراحل بالا را به خوبی طی کنید و از لحاظ زمانی در مرحله فشرده نباشید و همچنین با برنامه ریزی در کلاس آموزش آیلتس آنلاین شرکت کنید دیگر تست های آموزشی شما برایتان خیلی راحت خواهد بود.